Egyéni coaching művészeknek

Egyéni coaching művészeknek

Egyéni coachingot hirdetek előadó-, alkotóművészeknek, illetve valamely művészeti területen tevékenykedők számára.

Mi a coaching?

Szakmai-személyes kísérés, egy fejlesztési módszer, ami egyéni, kompetencia alapú. A módszer segít kiteljesedni, erőforrásaidat mozgósítva, felhasználva.

A folyamat közben felfedezheted saját megoldási stratégiáid, céljaid, velem, partneri együttműködésben.

Cél: a változás elindítása.

Mit nyújthat számodra a coaching?

  • Cél-, igényorientáltságot,
  • A „miértek” helyett a „hogyanra” koncentrál,
  • Elősegíti a változást, váltást a személyiség fejlesztésén keresztül (önismeret, önértékelés), ill. a rendszer (pl. munkakörnyezet), – ahova tartozol – fejlesztésén keresztül,
  • Reflektív, tapasztalat-fokuszú: a coaching folyamat „itt és most” tapasztalatainak összekapcsolása a saját szakmai tapasztalataiddal,
  • Segít új, hatékony viselkedési minták, perspektívák kialakításában,
  • Javít az együttműködések, kommunikáció, szakmai kapcsolatok minőségén,
  • A folyamat során a szakmai kompetencia, önbizalom nő.

Fő témái: szakmai – személyes elakadások, szakmai – személyes szerepek tisztázása; együttműködés, kommunikáció biztosítása, fejlesztése; szakmai változások, új kihívások támogatása.

Milyen szakmai elakadásokat, nehézségeket tapasztalsz?

Hogyan szervezek meg eseményeket? Milyen akadályokba, korlátozó hiedelmekbe ütközöm, amikor szervezek? Mennyit ér a munkám? Ki vagyok én, mint művész, előadó, alkotó? Hogyan vagyok látható? Milyen hatással vagyok a közönségemre, közösségemre, kollégáimra, tanáromra, vezetőmre? Mitől működik, avagy nem működik, amit csinálok?

Együttműködés

Az együttműködési helyzeteket lehetőségnek vagy akadálynak látod? Milyen jelentősége van az információnak, információáramlásnak a munkád során? Hogyan használod az információkat?

Szerepek

Milyen szakmai-személyes szerepekben vagy jelen?
Hogyan hat(nak) a munkádra a személyes szerepeid? (pl. nemi identitás, barát, társ, szülő, gyerek, felnőtt)
Milyen nehézségeket okoz több szereped együttes jelenléte? Hogyan támogatnak vagy gátolnak egyes szerepeid a munkádban?

Önértékelés

Jól csinálom, amit csinálok? Elég jó vagyok? Tisztában vagyok az értékeimmel, ill. a gyengeségeimmel? Tudok-e nemet mondani, határokat húzni? Hogyan viszonyulok magamhoz és másokhoz? Mit mond el rólam a felelősségvállaláshoz fűződő viszonyom? A szándékaim, meggyőződéseim alapján kommunikálok és cselekszem?

Visszajelzés

Kapok-e visszajelzéseket a munkámról? Adok-e visszajelzéseket másoknak?
Mit ad hozzá a munkámhoz a visszajelzés?

Kiégés

Mi tart a pályán? Miből merítek hitet nap mint nap?
Mi a belső hajtőerő, miért csinálod, amit csinálsz?
Mi fáraszt el?

Feladatok tisztázása

Milyen feladatokat látsz el a munkád, munkáid során? Meddig terjed a kapacitásod a feladatok elvégzésére? Tusz-e delegálni feladatokat? Feladatokat megosztani, közösen dolgozni? Kikre számíthatsz a munkád során?

Coaching alkalmak

A coaching egy folyamat. Általában 5 – 10 alkalomból áll. Egy alkalom 60 vagy 90 perc. Közösen beszéljük meg a találkozók formáját (személyes, online), helyszínét, gyakoriságát.

1 alkalom ára: 13 000 Ft/60 perc; 19 000 Ft/90 perc

Lehetséges találkozási helyszínek: 13. ker., 2. ker. vagy 11. ker., avagy egy általad javasolt helyszín.

Az 1. alkalom

Egy tájékozódó, ismerkedő beszélgetés szakmai – személyes utadról, annak fontosabb állomásairól, valamint a szupervízió módszertanáról és a folyamatról.

Az 1. alkalom: ingyenes

A találkozás során közösen döntünk a folytatásról.

Jelentkezés: az info@kiss-fruzsina.hu e-mail címen.

Magamról

Kiss Fruzsina vagyok, coach és szupervizor, elkötelezett táncos (kontakt improvizáció).

A közös összetevő a 3 területben maga a tánc. Amikor dolgozom valakivel gyakran az az érzésem, mintha táncolnánk. Közösen alakítjuk az alkotó teret, melyben hol egyikünk vezet, hol a másikunk követ. Ha igazán megérkezünk a kapcsolódásba, nem lehet megállapítani, ki, melyik szerepet viszi. Organikusan együtt alakulunk.

A fejlődés és változás szerelmese vagyok. Hiszem, ha reflexiókban gazdag, tudatos életet élek, a rugalmas reagálás képességével, akkor a változás állandó. A változás inspirál, kinyit új lehetőségek felé, kihozza a legjobb verziónkat. A legjobb verziónk pedig önmagunk vagyunk: az „én” saját képességeivel, tapasztalataival, erőforrásaival, gyengeségeivel, ellenállásaival együttesen teljes és válik cselekvővé. Ennek a teljességnek a tudatosítása és kibontakoztatása inspirál, amikor ügyfeleimmel dolgozom.

coaching és a szupervízió

2019 óta dolgozom coach-ként, kísérem ügyfeleimet szakmai kihívásaik során. 2020-tól egyéni vállalkozásban folytatom ezt a tevékenységet. Ugyanebben az évben elkezdtem egyetemi tanulmányaimat, a Károli Gáspár Református Egyetem, szupervizor szakirányán. 2022-től szupervizorként is dolgozom.

Egyéni-, csoportos coachingot és szupervíziót tartok.

Munkámban megjelenik az intuíció, a célorientáltság, illetve a testtudatosság. Újabb és újabb perspektívákat keresek a közös munka során.

Bővebb infó:
Kiss Fruzsina honlap

Kiss Fruzsina
coach, szupervizor